Workshop voorbeeld

Middenbouw: De dirigent

Muziek is een complex samenspel van o.a. klanken, toonhoogte, timbre, tempo, balans en dynamiek. Een dirigent werkt met al deze muzikale aspecten om een mooie uitvoering te creëren. In deze les maken de leerlingen kennis met een echte dirigent en zijn werk. Hij neemt de leerlingen op een vlotte en speelse wijze mee op verkenningstocht door de muzikale bouwstenen. De leerlingen experimenteren met de verschillende muzikale aspecten en onder leiding van de dirigent ontstaat een muziekstuk.

microfoontje - basisschoolmuziek

Onze aanpak

achstenootje - basisschoolmuziek

Graag zijn we 10 minuutjes voor aanvang van de workshop of gastles alvast even in de klas om te observeren hoe de groepsdynamiek is. Zo proberen we goed aan te sluiten bij de situatie in de klas. Met een muzikale opleiding aan het conservatorium en een achtergrond in het regulier- en speciaal onderwijs (zowel een PABO- als een Special Educational Needs opleiding) zijn we in staat om goed in te spelen op de verschillen tussen de leerlingen in een klas.

Werkt u thematisch? Laat het ons weten! Wij kunnen met onze lessen en workshops gemakkelijk aansluiten bij het thema waar de leerlingen op dat moment mee bezig zijn!

1. Enthousiasme

Dit is onze passie!

2. Muziek

Muziek staat altijd centraal!

3. Creatief

We zijn creatief in onze aanpak!

4. “Gewoon doen”

We dóen het gewoon!