Boomwhackers – muziekles op de basisschool!

Boomwhackers zijn vrolijk gekleurde plastic buizen, die ieder een andere toonhoogte hebben. De boomwhackers bespeel je door de buizen ergens tegenaan te slaan. Hierdoor kunnen leerlingen zonder enige oefening muziek maken. De eenvoudige manier van bespelen maakt dit slagwerkinstrument zeer geschikt voor het basisonderwijs.

De grote kracht van de boomwhackers schuilt echter in het feit dat je met meerdere muzikanten samen moet spelen om een melodie of akkoorden ten gehore te brengen. Naast muzikale doelen werk je zo tijdens de muziekles ook aan sociaal- emotionele doelen. Leerlingen zijn elke keer weer enthousiast en met een beetje creativiteit van de leerkracht ontstaat al snel vrolijke muziek.

BasisschoolMuziek.nl verzorgt boomwhacker workshops voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Daarnaast kunnen we een schoolteam begeleiden bij het ontwikkelen van muzieklessen met boomwhackers.

Heeft u interesse in een workshop boomwhackers? Neem contact met ons op: info@basisschoolmuziek.nl