nu nl muzikaal breinAls mensen in hun jeugd een muzikale opleiding hebben gevolgd, functioneert hun brein beter bij zogenoemde uitvoerende taken, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.
Vooral schakelen tussen verschillende taken, oplossen van problemen en snel verwerken van informatie gaat zowel volwassenen als kinderen beter af als hun brein muzikaal getraind is.

Waarschijnlijk hebben deze versterkte hersenfuncties een positieve invloed op hun prestaties in het onderwijs. Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One.

Lees hier het hele artikel (Muzikaal brein functioneert beter) op Nu.nl: http://www.nu.nl/wetenschap/3805405/muzikaal-brein-functioneert-beter-.html

Jurgen van Groningen Schinkel - BasisschoolMuziek.nl

 

Dit artikel is geschreven door Jurgen van Groningen Schinkel. Met zowel een Conservatorium- PABO- en SEN opleiding brengt hij de verbinding tussen basisscholen en de muziekwereld tot stand. Jurgen heeft ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, het Speciaal Onderwijs (cluster 3) en is Vakspecialist Muziek op de Basisschool. Hij ontwikkelde een leerlijn Muziek op de basisschool en geeft workshops aan leerkrachten. Daarnaast dirigeert hij orkesten en geeft hij instrumentale muzieklessen. Bij BasisschoolMuziek.nl is Jurgen actief als docent, projectleider, adviseur en workshopleider. Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven voor de website BasisschoolMuziek.nl. Delen en verspreiden van dit artikel is toegestaan met bronvermelding: Jurgen van Groningen Schinkel – BasisschoolMuziek.nl